När man står inför att behöva hitta en personlig present till en vän, familjemedlem eller kollega kan det vara svårt att veta var man ska börja. Vad sägs om en vacker klocka? En elegant bok? Eller kanske en läcker accessoar? Oavsett vilken typ av personlig present du letar efter kan du hitta inspiration i den här guiden. Vi har samlat några av de bästa tipsen och idéerna som du kan använda för att hitta den perfekta, personliga presenten.

Vilka är personens intressen?

Börja med att fundera på vem du köper till och deras intressen. Det är det bästa sättet att hitta en personlig present som passar mottagaren perfekt. Har personen ett speciellt intresseområde som de värdesätter? De olika intressena kan vara allt från sport och musik till konst och samlingar. Oavsett vilket intresseområde du letar efter en present till, kommer du säkert att kunna hitta en passande produkt.

Här får du en lista med idéer till bra personliga presenter.

Ett speciellt smycke: Det är en klassiker som aldrig går ur modet. Du kan antingen välja ett speciellt smycke som ett halsband eller örhängen, eller så kan du få något helt unikt till mottagaren. Ett personligt smycke kommer alltid att komma ihåg och bäras med stolthet.

En bok: Om mottagaren älskar att läsa kan det vara en bra idé att ge dem en speciell bok – kanske till och med skriva dina egna dedikationer i den för att göra den ännu mer personlig. Du kan skriva en liten hälsning i introt, eller så kan du låta författaren göra det.

Ett konstverk: En målning eller tryck kan ge en vacker touch till mottagarens hem. I många butiker kan du få specialkonstverk som matchar mottagarens individuella stil.

En presentkorg: En presentkorg är alltid ett bra alternativ, då du själv kan kombinera varje liten sak i den för att göra något helt unikt. Du kan fylla korgen med allt möjligt, från godis och vin till skönhetsprodukter och roliga prylar.

En unik upplevelse: Om du vill ge mottagaren en upplevelse de sent kommer att glömma, kan du överraska dem med en resa till en speciell plats eller ett spännande evenemang. Det behöver inte vara dyrt – det handlar om att hitta rätt plats som passar människor perfekt

En weekendresa: En weekendresa kan vara den perfekta presenten till någon som älskar att resa. Det är ett bra sätt för dig och mottagaren att få mycket tid tillsammans medan du njuter av den vackra naturen eller kulturen på destinationen. Att åka på en oförglömlig resa kommer att skapa mindre för livet.

En graverad klocka: En vacker klocka är alltid ett bra val, och du kan ta det ett steg längre genom att få mottagarens namn eller annan personlig hälsning graverad på klockan. Det kommer att göra det till en riktigt speciell gåva.

Oavsett om du letar efter den perfekta, personliga presenten som dina betydande andra behöver, eller något helt unikt som de aldrig föreställt sig, använd dessa tips för att hitta den ultimata personliga. Ge dig själv gott om tid och fundera över hur du hittar rätt present. Inspiration hittar du på Bastapresenten.se.