En förutsättning för att vi ska må bra och hålla oss friska är att vi gör insatser för att gynna vår allmänna hälsa. Detta kan handla om kost, motion och mental hälsa. I denna artikel tänkte vi hålla fokus på vår fysiska hälsa och hur du kan påverka den positivt på ett skonsamt sätt, med hjälp av simning. Många har en idé att motion endast handlar om att ge sig ut på långa löprundor eller att jogga intensivt. Dock så är simning ett utmärkt sätt att  träna både styrka och kondition och är samtidigt väldigt skonsamt för kroppen.

Skonsam träning

Det första vi tänkte prata om är kanske även en av de största fördelarna med att välja just simning som träningsform. Det är väldigt skonsamt för kroppen, speciellt jämfört med att ge sig ut på en lång löprunda där dina knän kan ta en hel del stryk. Eftersom att du är näst intill tyngdlös när du rör dig ovanpå ytan så kommer du aldrig att belasta kroppen på samma sätt som du gör när du springer på marken eller ett löpband. Av denna anledning så är simning väldigt bra för äldre personer, men även för den som kanske skadat sig och behöver träning innan man är helt återställd igen. 

 

Behöver du mer inspiration när det gäller hälsa så finns det gott om den varan på nätet. Ett bra exempel på detta är bloggen blinyttig.nu

Du behöver inte betala för dyr utrustning

Är du en person som tidigare fått din träning genom andra sporter så är du förmodligen medveten om de kostnader som uppstår. Om du börjar simma så behöver du endast ett medlemskap hos någon simhall och badkläder, sen är du redo! Skulle det vara så att simningen blir något du vill satsa på så blir utrustning heller aldrig särskilt dyr jämfört med andra sporter. Men som sagt, tills dess så räcker ett medlemskap och vanliga badkläder.