Är du sugen på att äta god mat men inte vill laga det själv hemma?

Då ska du göra som alla andra och resa till ett av de många fantastiska resmålen där du kan äta utsökt lokal mat. Det finns en uppsjö av platser värda att besöka, och i den här artikeln har vi samlat några av de bästa.

Kanske lockar Thailand med sin Thailändska mat, London med sin traditionella pubmat eller Berlin med sin innovativa kök?

Oavsett vad du är ute efter, finns det garanterat något för dig på denna lista.

Thailand 

Som sagt, Thailand är känt för sin mat och här kan du smaka på allt från de starka curryrätterna till de söta dessertarna. Du kan inte lämna landet utan att ha provat pad thai, som även är en av Thailands nationaldisherar.

Andra populära rätter i Thailand inkluderar kyckling med cashewnötter, tom kha gai (kycklingsoppa) och gaeng daeng (röd curry).

London

I London kan du äta något för alla smaker. För den som vill ha en traditionell pubmat-upplevelse finns det många ställen att välja mellan, men det finns också många moderna restauranger som serverar innovativ mat.

Några av de populäraste rätterna i London är fish and chips, pie and mash samt shepherd’s pie.

Läs mer om London på Resakris.

Berlin

Berlin är en av Europas mest cosmopolitiska städer och det går att smaka på mat från hela världen här. Du kan till exempel prova typisk tysk mat som currywurst eller schnitzel, men det finns också massor av asiatiska restauranger. Andra populära rätter i Berlin inkluderar doner kebab, döner pizza och falafel.

Japan 

Japan är kanske inte förstahandsvalet när man tänker på matresor, men det är faktiskt en av de bästa destinationerna för att äta gott. Här kan du prova på allt från sushi och sashimi till ramen-soppor och tempura.

Andra populära rätter i Japan inkluderar yakitori (grillade kycklingspinnar), donburi (risbaserad mat) och udon (thick wheat noodles).

Hitta billiga flyg till Japan på Travelmarket.

Indien 

Indien är känt för sin starka och smakrika mat, och det finns många olika rätter att välja mellan. Några av de populäraste rätterna är curry, tandoori kyckling, naanbröd samt dahl (en vegetarisk gryta).

Andra populära rätter i Indien inkluderar biryani (risgryta), pakora (friterade grönsaker) och lassi (en yoghurtdrink).

Mexiko 

Mexiko är kanske inte förstahandsvalet när man tänker på matresor, men det är faktiskt en av de bästa destinationerna för att äta gott. Här kan du prova på allt från tacos och tortillas till enchiladas och quesadillas.

Andra populära rätter i Mexiko inkluderar mole (en kryddig gryta), chiles rellenos (fyllda chilipeppar) och tamales (grönsaksbollar).

Det finns alltså något för alla smaker, oavsett om du vill ha traditionell mat eller mer innovativa rätter. Så vad väntar du på? Boka en resa och ät dig mätt på någon av dessa fantastiska platser!