Hundsele

En hundsele är riktigt bra att använda när man ska tärna hund eller gå på promenader. En hundsele är speciellt bra att använda om man har en hund som gärna drar. Drar hunden mycket i kopplet kan det vara skönt att använda en sele som minskar dragningskraften. En bra hundsele ger både ägaren och hunden ett bra stöd och gör promenaden mer avslappnande.

En hundsele är inte bara bekväm för hunden, utan också för dig som promenerar med den. En bekväm sele gör det möjligt för dig att ha kontroll på din hund utan att behöva dra i kopplet för hårt. Det finns olika typer av hundselar på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Men det viktigaste är att selen sitter bekvämt och inte gör ont när hunden drar i kopplet. Dessutom ska den vara lätt att ta av och på, och inte glappa.

Det finns olika storlekar på hundar och därför är det viktigt att köpa en sele som passar just din hund. Om du är osäker på vilken storlek du ska välja, kan du alltid vara personlig i butiken om råd. De flesta hundbutiker har erfarna medarbetare som gärna hjälper dig att välja rätt sele till din hund

När du väljer hundsele är det också viktigt att tänka på vilken typ av aktivitet du ska använda den till. Promenerar du mycket i skogen eller på stranden, behöver du kanske en lite mer tålig sele än om du bara går på stan. Det finns många märken som erbjuder hundselar och K9, Dog copenhagen och även hurtta erbjuder prisvärda hundselar.