Även om du säkert kommer att svettas i båda, känns infraröd strålning inte riktigt lika varm som en traditionell bastu: temperaturområdet är lägre (120 till 140 grader Fahrenheit mot 150 till 180 grader i en vanlig bastu), och infraröda vågor tränger in djupare än uppvärmd luft, vilket ger dig en högre kroppstemperatur. Det gör att det är lättare att vistas längre i rummet – eller mattan – och dra mer nytta av det. Det finns fortfarande mer forskning att göra för att bekräfta det, förklarar Garshick, men vissa bevis har visat att infraröd bastu kan öka kardiovaskulär funktion och blodcirkulation, samt hjälpa vissa typer av medicinska tillstånd som högt blodtryck och reumatoid artrit. Det tyder också på att infraröda strålar hjälper till att minska kroppssmärtor och påskynda muskelåterhämtning.

 

Det finns också påstådda skönhetsfördelar. “När det kommer till hudfördelar kan infraröd värme hjälpa till att förbättra hudens övergripande utseende genom att hjälpa till att minska svullnader och svullnad, samtidigt som cirkulationen ökar, vilket kan hjälpa till att ge huden en övergripande lyster”, säger Garshick. Och en mästerlig estetiker, jag intygar detta.

 

Du kommer att höra många använda ordet “detox” när de pratar om infraröd bastu – men det är inte vad de gör. “Konceptet med avgiftning kan vara knepigt, eftersom det inte nödvändigtvis är sanna gifter som elimineras”, säger den styrelsecertifierade hudläkaren Dr. Alaleh Akhavan, M.D. of Joyful Dermatology, to Bustle. “Men bastufiltarna kan hjälpa dig att släppa ut svett och som ett resultat. lämnar dig utvilad och förnyad.” Din kropp avgiftar sig själv med sina egna organ.

 

Fördelen med att använda en infraröd bastufilt från NordicHigh är dock i första hand att det känns riktigt bra. Vem älskar inte att uppleva en skön och rejäl svett?

 

Hur ofta kan du använda en infraröd bastufilt?

 

Enligt NordicHigh är den infraröda bastufilten säker att använda dagligen – se bara till att lyssna på din kropp och hur du mår. Jag personligen använder min minst två gånger i veckan, helst på natten eftersom det hjälper mig att slappna av efter att ha sprungit efter en 1-åring hela dagen och definitivt hjälper mig att sova bättre. “Infraröd gjord 90 minuter före sänggåendet kan hjälpa till med vilsam sömn, eftersom uppvärmning av din kärntemperatur följt av efterföljande kylning kan främja naturlig sömnighet”, säger Akhavan.