Om du arbetar framför en dator hela dagen, finns det en god chans att du får tennisarmbåge någon gång. Detta tillstånd kan vara mycket smärtsamt och försvagande, men det behöver inte förstöra din dag. I den här artikeln kommer vi att diskutera symtom, behandling och förebyggande av tennisarmbåge. Vi kommer också att ge några användbara tips om hur du kan minska risken att utveckla detta tillstånd.

Symtom
Symtom på tennisarmbåge inkluderar smärta och ömhet runt utsidan av armbågen, svårighet att räta ut armen helt, svaghet i underarmsmusklerna och en brännande känsla när man greppar eller lyfter ett föremål. Om detta tillstånd inte behandlas kan det bli värre och störa vardagliga aktiviteter som t.ex bära matvaror, öppna dörrar eller vrida på ett dörrhandtag. Läs mer på https://armbågsstöd.nu.

Behandling
Behandling för tennisarmbåge inkluderar vanligtvis vila, ispåsar för att minska svullnad och smärtstillande medel som ibuprofen eller naproxen för att lindra obehag. Beroende på tillståndets svårighetsgrad kan även fysioterapi rekommenderas. Detta inkluderar stretchövningar som hjälper till att öka flexibiliteten i det drabbade området och styrketräningsövningar som bygger styrka i musklerna runt armbågsleden.

Förebyggande
För att förhindra framtida fall av tennisarmbåge är det viktigt att ta regelbundna pauser från all aktivitet som involverar upprepade rörelser av arm, handled eller hand. Om du arbetar framför en dator hela dagen, se till att du går upp och rör dig varje timme eller varannan timme. Det är också viktigt att bära handledshängslen vid aktiviteter som går ut på att greppa föremål som t.ex trädgårdsredskap eller sportutrustning.

Förutom att vidta förebyggande åtgärder är det viktigt att du värmer upp innan du ägnar dig åt någon form av fysisk aktivitet. Detta kommer att hjälpa till att förbereda dina muskler för ansträngningen framåt och minska risken för att utveckla en skada som tennisarmbåge.