Letar du efter ett säkert sätt att bli brun i sommar? Då har du tur! I det här blogginlägget kommer vi att diskutera 10 olika sätt att uppnå en vacker bronserad glöd utan att kompromissa med din hälsa. Från att använda självbrunande lotion till att ta en tur till solariet, vi har dig täckt. Så läs vidare och hitta den metod som är bäst för dig!

1. Self Tanning Lotion – Self Tanning Lotion är ett utmärkt sätt att få en jämn, solfri solbränna utan att riskera din huds hälsa. Se bara till att använda den korrekt och exfoliera i förväg för att få bästa resultat.

2. Solskyddsmedel – Att använda solskydd är ett annat bra sätt att skydda din hud samtidigt som du får lite färg. Se till att använda ett brett spektrum SPF 30 eller högre och applicera igen varannan timme om du planerar att spendera tid i direkt solljus.

3. Solarie/stuga – Om du vill ha en snabb solbränna med minimal exponering kan det vara en säker lösning att använda solarie eller stuga så länge den är ordentligt reglerad. Se till att begränsa dina solsessioner till högst 20 minuter och använd alltid skyddsglasögon.

4. Bronzing lotion – Bronzing lotion är ett utmärkt sätt att få en subtil, solkysst lyster utan att spendera timmar i solen eller att utsätta dig för UV-strålar. Den är också lätt att applicera och finns i många olika nyanser, så du kan välja den som passar din hudton bäst!

5. Melanotan – Melanotan är ett syntetiskt hormon som kan injiceras i kroppen för att stimulera melaninproduktionen och ge dig en solbränna. Även om det inte är lika farligt som att sola, medför det fortfarande potentiella risker, så var noga med att rådfråga din läkare innan du provar den här metoden. Melanotan finns både som spruta som injiceras i huden, men även som melanotan 2 nässpray, som injiceras i huden.

6. Sunless spray tan – Om du vill ha en jämn, naturlig solbränna utan att riskera din huds hälsa, då är en solfri spray tan rätt metod. Kom bara ihåg att de inte håller särskilt länge, så du måste göra dem ofta om du vill behålla din färg!

Oavsett vilken av ovanstående 6 metoder du använder, kom ihåg att aldrig sola under solens strålar mellan 12-15. Det är viktigt att vi tar hand om vårt hus så att det kan bevaras i många år framöver.