New York är en av världens mest kända storstäder och ett fantastiskt resmål för alla som har drömt om att uppleva den pulserande atmosfären i staden.

Här kan du njuta av skönheten hos Central Park, shoppa lite på Fifth Avenue, besöka berömda sevärdheter som Frihetsgudinnan eller Empire State Building, ta en båttur till frihetshallen och mycket mer. New York har så mycket att erbjuda turister – det finns aldrig en trist stund.

Var ska man bo i New York?

När det gäller boende, är det en bra idé att leta efter hotell som ligger nära offentliga transporter. Det hjälper dig att få enkel tillgång till de olika sevärdheterna och områden som Manhattan har att erbjuda. Du kan också boka ett rum med utsikt mot Brooklyn Bridge, Empire State Building eller Central Park.

New York är en stor och livlig stad som har massor av olika hotell att välja mellan. Det finns ett antal områden i New York som är populära bland turister, såsom Midtown Manhattan, Lower East Side och Upper West Side. Alla områden har sina egna specialiteter och sevärdheter som du absolut inte vill missa. Om du är ute efter en budgetvänlig vistelse, bör du kolla in Brooklyn, Bronx eller Queens.

Dessutom finns det många restauranger i New York som erbjuder högkvalitativ mat från olika delar av världen. Detta inkluderar lokala pubar, hippa barer, skyhöga steakhouses och exotiska asiatiska restauranger.

Det finns även ett antal ölhallar, kaféer och tehus som erbjuder en läcker upplevelse. För att hitta de bästa ställena kan du be den lokala befolkningen om rekommendationer eller kolla in vår guide till restauranger i New York.

Saker att göra i NYC

Om du letar efter något roligt och annorlunda att göra, kan du besöka den berömda Times Square, ta en paus från citylivet med en tur till Stranden Jones Beach, utforska Governor’s Island Park eller besöka Bronx Zoo. New York erbjuder även ett antal museer som Metropolitan Museum of Art, Guggenheim Museum och American Museum of Natural History.

För shopping kommer du att hitta alltifrån designerbutiker till second hand-affärer i olika delar av staden. Det finns också galor och teatrar för de som vill uppleva en show på Broadway eller se en off-Broadwayföreställning.

Som du kan se har New York massor att erbjuda turister – från restauranger till shopping, sevärdheter och attraktioner. Med vår guide, hoppas vi att du har fått en tydlig bild av allt som staden har att erbjuda och kan ha en fantastisk upplevelse i New York! Ha kul!

Även om det finns många saker att uppleva i New York, är det viktigt att du håller dig säker när du är på semester. Följ lokala lagar och bestämmelser, se till att ha rätt dokumentation med dig och var extra försiktig med dina personliga tillhörigheter. Undvik att gå på upptäcktsfärder ensam och följ alla säkerhetsinstruktioner som annonseras av den lokala guiden. Vi önskar dig ett trevligt besök.

Vi hoppas att vår guide har varit användbar när du planerar din resa till New York. Lycka till och ha kul.