Ångcigaretter har blivit mer och mer populära de senaste åren, och det av goda skäl. De är ett hälsosammare alternativ till vanliga cigaretter och kan användas av vem som helst, var som helst, men vape vanligare hos unga. I den här artikeln kommer vi att gå igenom allt du behöver veta om ångcigaretter. Vi kommer att berätta om fördelarna och nackdelarna med att röka ångcigaretter och ge dig en överblick över de olika typerna av ångcigaretter på marknaden.

Om e-vape

När det gäller rökning av ångcigaretter finns det några viktiga fördelar. För det första, oroa dig inte för tjära, som är ett giftigt ämne som finns i vanliga cigaretter. Dessutom innehåller ångcigaretter också mindre kemikalier än vanliga cigaretter, vilket gör dem mer lämpade för människor som vill skona sina lungor.

Dessutom är vape också billigare än vanliga cigaretter, då du oftast bara behöver byta ut smakvätskan i din ångcigarett för att ånga igen. Det betyder också att du inte behöver oroa dig för rökförbudet, eftersom du effektivt kan komma undan utan att få någon tjära eller lukt på dina kläder.

Typer av ångcigaretter

Det finns ett enormt utbud av ångcigaretter på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken man ska satsa på. De två huvudtyperna är modulsystem och cigg-a-likes.

Modulsystem är mer avancerade enheter med justerbara temperaturer och watt samt flera olika delar. Dessa system låter dig anpassa din upplevelse precis som du vill ha den.

Cig-a-likes ser ut som vanliga cigaretter och är lätta att använda. De är mycket populära bland nybörjare då de inte kräver några tekniska kunskaper för att kunna användas. Dock har cigg-a-likes en begränsad batteritid jämfört med modulära system.

Vi hoppas att du blivit lite klokare på vad vape är och vilka fördelar det har jämfört med vanliga nikotincigaretter.