Funderar du på att måla om ditt hem? I så fall har du tur! Vi har sammanställt en lista med 5 tips som hjälper dig att få processen att gå så smidigt som möjligt. Läs vidare för råd om hur du väljer rätt färg, förbereder din yta med mera!

1. Välj rätt färg: Det viktigaste steget i processen är att välja rätt färg för ditt projekt. Du måste välja mellan olje- och latexbaserad färg och välja en färg som passar din befintliga inredning. Fundera även på om du vill ha en plan eller blank yta.

2. Förbered din yta: Innan du börjar måla, se till att du förbereder din yta ordentligt. Det betyder att du måste rengöra den noggrant med trinatriumfosfat (TSP) blandad med varmt vatten och sedan lätt slipa den slät. Se också till att fylla i eventuella hål eller sprickor innan så att de inte syns igenom när färgen torkar!

3. Använd primer: Om du målar över ett befintligt färgskikt, var noga med att applicera en primer innan du börjar. Detta kommer att hjälpa den nya färgen att hålla längre och säkerställa att den fäster bättre på ytan.

4. Snåla inte med förnödenheter: Se till att du har alla nödvändiga förnödenheter innan du börjar ditt projekt – från trasor till maskeringstejp, penslar och rullar. Kvalitetsmaterial som bra penslar och rullöverdrag kan göra stor skillnad för slutresultatet, om du inte bokar någon målare i Stockholm som kan göra det åt dig.

5. Ta dig tid: skynda dig inte igenom ditt projekt bara för att du vill att det ska bli gjort snabbt. Ett förhastat jobb kommer inte att se lika trevligt ut eller hålla lika länge; ta dig tid och gör det rätt!

Om du följer dessa tips kan du säkerställa att du får bästa möjliga resultat av ditt målningsarbete.